Kun je diepvrieszakjes hergebruiken?

Toppits® diepvrieszakjes zijn een heel praktische oplossing om voedsel veilig en gemakkelijk in te vriezen. Met zowel de standaard diepvrieszakjes als de SafeLoc® diepvrieszakjes van Toppits® kun je etenswaren in porties verdelen voordat ze in de vriezer gaan. De SafeLoc® diepvrieszakjes van 1 liter zijn ook een ideale oplossing om mee te nemen op het vliegtuig. Ze zijn namelijk perfect om vloeistoffen op te bergen in je handbagage. Alle Toppits® diepvrieszakjes hebben alvast één ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal herbruikbaar!

Zijn diepvrieszakjes herbruikbaar? 

Toppits® diepvrieszakjes zijn een heel praktische oplossing om voedsel veilig en gemakkelijk in te vriezen. Met zowel de standaard diepvrieszakjes als de SafeLoc® diepvrieszakjes van Toppits® kun je etenswaren in porties verdelen voordat ze in de vriezer gaan. De SafeLoc® diepvrieszakjes van 1 liter zijn ook een ideale oplossing om mee te nemen op het vliegtuig. Ze zijn namelijk perfect om vloeistoffen op te bergen in je handbagage. Alle Toppits® diepvrieszakjes hebben alvast één ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal herbruikbaar!

Hoe hergebruik ik een diepvrieszakje? 

Toppits® diepvrieszakjes zijn voldoende sterk en duurzaam om voedsel zonder risico op vriesbrand veilig in te vriezen en kunnen keer op keer worden hergebruikt. Hoe vaak je ze kunt hergebruiken, hangt af van het volgende:

  • de etenswaren waarvoor je de diepvrieszakjes gebruikt
  • hoe grondig ze worden gereinigd
  • hoe je zelf tegenover hygiëne staat

Herbruikbare diepvrieszakjes 

Diepvrieszakjes hergebruiken is gemakkelijker en hygiënischer als je ze gebruikt voor brood of andere vaste etenswaren. Voor vloeibare of zeer vette voedingsmiddelen is dat minder het geval. Maar zelfs dan kun je Toppits® diepvrieszakjes meermaals gebruiken. Als je ze na gebruik maar grondig schoonmaakt. Behalve objectieve elementen is er nog een andere factor die een rol speelt, namelijk hoe je zelf tegenover hygiëne staat. Als je het gevoel hebt dat het om welke reden ook niet meer hygiënisch is om een diepvrieszakje te hergebruiken, twijfel dan niet en gooi het zakje weg.

Tips om diepvrieszakjes schoon te maken 

Het is heel gemakkelijk om diepvrieszakjes na gebruik schoon te maken: spoel ze gewoon in zuiver warme water. Zo zijn ze weer helemaal schoon en klaar voor hergebruik.

Na het wassen moet je de diepvrieszakjes drogen en bij voorkeur onmiddellijk hergebruiken. Drogen lukt perfect met behulp van een theedoek of op een afdruiprek.

Voorgestelde producten