Homepage > Campagnes > TOPPITS® – MISSIE CIRCULAIRE ECONOMIE

TOPPITS® – MISSIE CIRCULAIRE ECONOMIE

Stap voor stap naar 100% circulair

Goed nieuws! Vanaf nu maken we het grootste deel van onze producten van gerecyclede en hernieuwbare materialen. Onze ambitie is om 100% circulair te zijn; dit betekent dat al onze producten gemaakt moeten zijn van 100% gerecyclede of hernieuwbare materialen en dus bijdragen aan de circulaire economie. Tegelijk verliezen we ons andere doel niet uit het oog: we willen het nog altijd zo makkelijk mogelijk maken om levensmiddelen zo lang mogelijk heerlijk vers te houden.

VANAF NU WORDT EEN DEEL VAN DE PRODUCTEN UIT ONZE TOPPITS®-SERIE GEMAAKT VAN KUNSTSTOF MET 70% GERECYCLEDE GRONDSTOF – EEN GROTE STAP RICHTING 100% CIRCULAIR

Onze missie? Honderd procent circulair zijn. We willen dat ieder product in ons assortiment gemaakt is van 100% gerecyclede of hernieuwbare materialen en zelf ook helemaal recyclebaar of composteerbaar is. En dat met de kwaliteit die je van Toppits® gewend bent! We hebben al een grote stap in deze richting gezet: vanaf nu bestaan producten zoals onze vershoudfolie, SafeLoc® diepvrieszakjes en Zipper® zakjes voor 70% uit gerecyclede materialen. Hiermee komt het volgende doel ook een stuk dichterbij: we willen dat al onze Toppits® producten de grondstoffencyclus nooit verlaten. Op die manier willen we een schakel worden in de circulaire economie, waarin we alles kunnen gebruiken en we niets meer hoeven weg te gooien.

De missie 100% circulair past bovendien naadloos in onze Toppits® duurzaamheidsstrategie. Die houdt in dat we alle levensfasen van een Toppits® product zo duurzaam mogelijk willen maken. Dat gebeurt op basis van de zogeheten 'Vier R'en' – Redesign, Reduce, Reuse en Recycle. Meer informatie hierover vind je hier.

BALANS OP GROTERE SCHAAL 

We kunnen ons doel, 100% circulair zijn, niet in ons eentje bereiken. We moeten ook op onze leveranciers kunnen rekenen. Daarom slaan we de handen ineen voor een balans op grotere schaal. Zo kunnen we kunststof- en aluminiumproducten maken van gerecyclede materialen zonder grondstoffen te verspillen. We verbeteren onze producten continu en controleren de bestaande formules zorgvuldig. Willen we geleidelijk aan alle Toppits®-producten helemaal van gerecyclede materialen maken, dan zullen we ook onze toeleveringsketens en de producten zelf onder handen moeten nemen. Zo integreren we onze producten stuk voor stuk in de circulaire economie.

Wil je meer over deze balans op grotere schaal leren?

DE RECYCLINGCYCLUS MET TOPPITS®

We maken onze producten van gerecyclede materialen en willen er ook altijd voor zorgen dat onze producten na gebruik weer hun weg terug naar de cyclus kunnen vinden. Dit proces wordt ook wel de recyclingcyclus genoemd: hierbij wordt uit afval een bruikbare grondstof gemaakt die voor nieuwe producten wordt gebruikt. En deze cyclus staat bij ons al centraal als we een product ontwikkelen. We willen dat onze producten na gebruik gemakkelijk te verwerken en te recyclen zijn. Bovendien leggen we op onze productverpakkingen en website uit hoe je de verschillende materialen goed kunt recyclen en scheiden.

HERGEBRUIKEN, NIET WEGGOOIEN

Goed omgaan met je afval is één ding, maar het is nog beter als je producten kunt hergebruiken en ze daardoor nog langer meegaan. Veel van onze Toppits®-producten zijn al gemakkelijk schoon te maken en hierdoor perfect om meer dan eens te gebruiken. Vanaf nu kunnen onze Zipper® universele zakjes zelfs in de vaatwasser! Hebben je producten gedaan wat ze moesten doen – bijvoorbeeld kruiden vers houden of kliekjes invriezen – dan kun je ze hergebruiken, nog voordat ze überhaupt de recyclingcyclus ingaan. Hoe dan? Gebruik bijvoorbeeld onze Toppits® Zipper®:

  • om je e-reader op het strand te bewaren. Zo blijft hij helemaal zand- en watervrij, maar kun je er nog makkelijk mee werken!
  • voor op reis in je handbagage: eerst gooide je je crèmes, lippenbalsem en make-up nog los in je tas, maar je kunt hierin orde creëren met een Zipper® universeel zakje.
  • als airbag voor lekkere tussendoortjes: met één klein trucje tover je het Zipper® universele zakje om in een luchtkussen, zodat zacht fruit of sandwiches niet worden platgedrukt in je rugzak.

Wil je ons op nog meer manieren helpen de productcyclus duurzaam te sluiten? Zo kun je je actief inzetten:

  • Informeer jezelf over alle regelingen rondom recyclebaar afval in jouw regio.
  • Verzamel je in een andere vuilnisbak verschillende recyclebare materialen.
  • Geef alle producten los af voor recycling: stop bijvoorbeeld niet verschillende diepvrieszakjes in elkaar.
  • Schrijf op wanneer afval wordt opgehaald.
  • Maak het recyclebare afval schoon voordat je het afgeeft bij het recyclingpunt.
  • Vorm de aluminiumfolie na gebruik tot een bal. Dit maakt het makkelijker voor de afvalverwerker om het te herkennen.

Samen kunnen we een duurzamere wereld creëren. Heb je meer vragen over recycling, duurzaamheid of andere aanverwante thema's? De antwoorden daarop vind je zeker bij onze Veelgestelde vragen.

Misschien ben je daar ook in geïnteresseerd

Met de zomer is nu ook het aubergineseizoen voorbij – maar dat betekent niet dat het te laat is voor heerlijke recepten zoals moussaka! Als je deze groente op je juiste manier invriest, kun je er maanden later nog van genieten.

In een aantal simpele stappen kun je deze herfstachtige allrounder invriezen en bewaren voor later.

Verse pruimen houdbaar maken: In een paar simpele stappen heb je altijd eetrijpe pruimen in je vriesvak liggen.