Duurzame huishoudproducten? Milieuvriendelijke en praktische hulpmiddelen!

Voor ons zijn duurzame huishoudartikelen producten die zeer weinig schade toebrengen aan het milieu. Ons streefdoel is om ons volledige productassortiment tegen 2025 te integreren in de circulaire economie. We zullen dan geen nieuwe fossiele grondstoffen meer nodig hebben voor onze producten. Ze zullen immers gemaakt worden van uitsluitend gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen en na gebruik volledig kunnen worden gerecycled of gecomposteerd. Lees hier meer over hoe Toppits® aankijkt tegen duurzaamheid.

Duurzame huishoudproducten? Milieuvriendelijke en praktische hulpmiddelen! 

Wat zijn duurzame huishoudartikelen? 

Voor ons zijn duurzame huishoudartikelen producten die zeer weinig schade toebrengen aan het milieu. Ons streefdoel is om ons volledige productassortiment tegen 2025 te integreren in de circulaire economie. We zullen dan geen nieuwe fossiele meer nodig hebben voor onze producten. Ze zullen immers gemaakt worden van uitsluitend gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen en na gebruik volledig kunnen worden gerecycled of gecomposteerd. Lees hier meer over hoe Toppits® aankijkt tegen duurzaamheid.

Het Toppits® assortiment bevat al heel wat producten die meermaals kunnen worden hergebruikt. Zo zijn onze Toppits® diepvrieszakjes en Zipper® zakjes niet alleen echte allrounders, ze zijn ook zo sterk dat je ze meerdere keren kunt hergebruiken.  De Toppits® bijenwaswraps zijn tot wel 500 keer herbruikbaar en gemaakt van bijzonder duurzame grondstoffen.

We vinden het belangrijk dat echt duurzame huishoudproducten onderdeel worden van de circulaire economie. In de circulaire economie worden bestaande materialen en producten zo lang mogelijk hergebruikt en gerecycled om de levenscyclus ervan te verlengen. Daarom zorgen we er niet alleen voor dat onze producten gemaakt worden van duurzame grondstoffen, maar ook dat die producten na gebruik weer als grondstof voor nieuwe producten kunnen dienen. Zo wordt de hoeveelheid afval tot een minimum beperkt en kunnen de gebruikte grondstoffen worden gerecycled en hergebruikt.

Voorkomt de circulaire economie plastic afval? 

In de circulaire economie is plastic afval een waardevolle grondstof voor de productie van nieuwe, duurzame producten. Recycling begint thuis. Als een Toppits® diepvrieszakje bijvoorbeeld het einde van zijn levensduur heeft bereikt en moet worden weggegooid, is het belangrijk om dat op de juiste manier te doen, zodat het kan terugkeren naar de cyclus. Twijfel je over hoe je Toppits® producten op de juiste manier moet weggooien? Neem dan contact op met je lokale afvalverwerkingsbedrijf. Klik hier voor meer informatie over het belang van recycling.

Zijn producten door recycling milieuvriendelijker? 

Om onze huishoudproducten duurzamer en milieuvriendelijker te maken, proberen we in het productieproces zoveel mogelijk gebruik te maken van gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen. Door niet-fossiele grondstoffen te gebruiken, verminderen we het gebruik van fossiele grondstoffen zoals olie en leveren we een belangrijke bijdrage aan meer duurzaamheid.

Zijn ijsblokzakjes duurzaam? 

Herbruikbare producten spelen een belangrijke rol in het duurzame gebruik van grondstoffen. Dat is ook een van de bestaansredenen van onze Toppits® bijenwaswraps, die tot wel 500 keer kunnen worden hergebruikt. Helaas kunnen nog niet overal in het huishouden herbruikbare producten worden gebruikt. Vaak is dat om hygiënische redenen. Zo gelden er bijvoorbeeld strenge hygiënenormen voor de verwerking van rauw vlees.

Puur door plaatsgebrek in de vriezer is het gebruik van sommige wegwerpproducten gemakkelijker en veiliger. Daarom zijn er in ons assortiment nog enkele wegwerpartikelen te vinden. Ons streefdoel is echter om die producten zo duurzaam mogelijk maken en ervoor te zorgen dat ze gebruikt worden op een manier die geen negatieve invloed heeft op het klimaat.

Waarom worden nieuwe Toppits® producten niet van oude Toppits® producten gemaakt? 

Vandaag worden de meeste van onze producten al gemaakt met 35% gerecyclede grondstoffen. Die grondstoffen omvatten onder andere organische resten uit de voedselkringloop die veilig zijn voor het bewaren van voedsel. Sommige grondstoffen bestaan dus uit reststoffen om het gebruik van grondstoffen op basis van olie te verminderen. Meer informatie over dit onderwerp en over onze massabalansbenadering vind je hier.

De meeste producten in het Toppits® assortiment zijn recyclebaar. Het is momenteel nog niet mogelijk om van deze producten nieuwe producten te maken die bestemd zijn om met levensmiddelen in contact te komen. Dat komt omdat de vereisten voor die vorm van recycling om veiligheidsredenen bijzonder hoog zijn. Als onze producten echter op de juiste manier worden weggegooid, kunnen ze gebruikt worden om bijvoorbeeld nieuwe kwaliteitsvolle pedaalemmerzakken te maken.

Voorgestelde producten