Homepage > Promoties > Product terugroepactie

Product terugroepactie

Toppits Big Muffins

De Belgische volksgezondheidsinstantie vond sporen van PFOA (perfluoroctaanzuur) in Toppits® "Big Muffin"-vormen en vroeg ons om het product uit de handel te nemen.

12. november 2021, 10:13 Uhr

Het in België geteste artikel (EAN: 4006508199365) is in 2014 door ons verpakt. We werken er hard aan om erachter te komen of het product nog te koop is. Als dit het geval is, worden deze producten direct uit de handel genomen.

Het gebruik van PFOA werd in juni 2017 gereguleerd door een verordening van de Europese Commissie om het gebruik ervan vanaf 2020 te verbieden. We controleren momenteel of onze bewaarmonsters de twijfelachtige partij dekken. We kunnen daarom nog niet zeggen of PFOA is gebruikt bij de vervaardiging van de muffinvormpjes. Sinds de EU-verordening van 2017 zijn alle producten getest op PFOA zonder dat PFOA in onze artikelen wordt gedetecteerd.

Als merkfabrikant hebben de veiligheid en kwaliteit van onze producten de hoogste prioriteit. Dit geldt zowel voor de productontwikkelingsfase als voor de nauwe samenwerking met onze leveranciers en zet zich voort in de controle door externe laboratoria. Alle Toppits® producten worden regelmatig intern en extern getest door geaccrediteerde en onafhankelijke laboratoria om er zeker van te zijn dat het product voldoet aan de laatste eisen en wetgeving. Het huidige assortiment is PFOA-vrij.

Voorgestelde producten