Homepage > Tips & Tricks > Tip voor granaatappels: pitten verwijderen en invriezen
print

Tip voor granaatappels: pitten verwijderen en invriezen

Granaatappelpitten zijn perfect te gebruiken als topping over zoete of hartige bowls, salades en desserts, maar ook bijvoorbeeld voor sommige cocktails.

Klein, rond en friszuur: de pitten van de granaatappel zijn heerlijk fruitig van smaak en ook nog eens heel gezond. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. De glazig rode pitten zijn perfect als topping over ontbijtbowls of salades of zijn net die extra bite bij tal van creatieve recepten. Het verwijderen van de pitten uit de vrucht vraagt echter om wat geduld en oefening. We hebben daarom een goede tip voor je: koop meerdere granaatappels tegelijk en leg een voorraadje aan. In dit artikel kun je lezen hoe je de granaatappels optimaal kan schillen, ontpitten en voor later gebruik kan invriezen.

18. augustus 2023, 16:20 Uhr

Granaatappelpitten invriezen - stap voor stap:

Het ontpitten van granaatappels kan een kleine uitdaging zijn. Soms zie je overal in de keuken rode spatten terug. Met deze tip helpen we je op weg en ben je optimaal voorbereid als je niet kunt wachten om recepten met granaatappels uit te proberen!

  • Granaatappel ontpitten: Snijd een granaatappel voor het ontpitten eerst voorzichtig met een scherp mes in vier stukken. Vul een kom met water en leg de stukken granaatappel hierin. Breek ze dan onder water met je handen in kleinere stukken. De granaatappelpitten moeten hierbij van de schil loskomen en naar de bodem van de kom zakken, terwijl de schil boven komt drijven. Als er nog enkele pitten vast blijven zitten, verwijder deze dan achteraf door er met je vingers overheen te gaan en lichte druk uit te oefenen. Neem de schillen dan uit de kom en laat de pitten in een zeef uitdruipen.
  • Pitten invriezen: Verdeel de pitten gelijkmatig over een bord en zet deze alvast enkele uren lang in het vriesvak. Zo klonteren ze daarna niet samen en kun je altijd de gewenste portie pakken. Doe de granaatappelpitten daarna in een Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakje en zet deze terug in het vriesvak. De ingevroren pitten blijven tot een jaar lang goed.

Je wilt graag zicht hebben op je voorraad – ook als je niet thuis bent? Download dan onze gratis Toppits® Foodsaver® App! Met de app weet je altijd en overal wat je precies in de koeling hebt liggen, en hoeveel en hoelang. Bovendien krijg je van onze Foodsaver® App gegarandeerd tijdig een herinnering als bepaalde levensmiddelen tegen het einde van hun houdbaarheid lopen en je ze moet opmaken.

Voorgestelde producten

Misschien ben je daar ook in geïnteresseerd

Soulfood groentesoep - soepgroenten kun je makkelijk invriezen, zodat je daarmee snel en eenvoudig je lievelingssoep kunt maken.

Zo kun je gekookte broccoli in de vriezer bewaren.

Heb je te veel uien gesnipperd of heb je uien liggen die al bijna niet meer goed zijn? Vries ze dan in! Dat is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens handig. Wij vertellen je precies hoe je uien het best invriest.