Homepage > Tips & Tricks > Bladspinazie invriezen – zo blijft deze vitaminebom langer vers
print

Bladspinazie invriezen – zo blijft deze vitaminebom langer vers

Als bijgerecht, als salade of in je smoothie: spinazie is gezond én lekker. Met een paar tips & trucs hou je deze groente zo lang mogelijk vers.

Heb je op de markt of bij de groenteboer een flinke voorraad spinazie ingeslagen? Voor een smoothie heb je natuurlijk maar een paar blaadjes nodig. Wat moet je dan met de rest? Wij leggen uit hoe je overgebleven bladspinazie het best invriest, zodat je zo lang mogelijk van de smaak en alle vitaminen kunt genieten. Zeg dag tegen voedselverspilling.

12. oktober 2021, 12:42 Uhr

Lang bewaren – hou je spinazie wekenlang vers

Komt je dit bekend voor? Je hebt opeens zoveel spinazie in huis dat er voor de rest geen plek meer over is in je koelkast. Kijk dan je vriezer eens lief aan. Zo blijft spinazie langer vers en heb je altijd een voorraadje bij de hand . Zo doe je dat:

  1. Gooi verlepte bladeren en te dikke stelen weg.
  2. Blancheer de spinazie een minuut of twee in kokend water om de bitterstoffen weg te krijgen. Laat de spinazie vervolgens schrikken door deze tien seconden in ijskoud water onder te dompelen.
  3. Laat de spinazie nu goed uitlekken– hoe minder water erin zit, hoe beter. Als je met wat keukenpapier dept, gaat het wat sneller.
  4. Rol de spinazieblaadjes tot balletjes zodat je ze makkelijker in porties kunt verdelen. Stop de balletjes in Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakjes en vries ze in. En klaar!

Alle goede bestanddelen blijven intact

Heel handig aan deze manier van invriezen is natuurlijk dat je makkelijk de portie hebt die je wilt. Maar wat nog veel mooier is: de spinazie behoudt zijn waardevolle vitaminen, mineralen en spoorelementen. Je strijdt dus niet alleen tegen voedselverspilling, maar je bewijst ook je lichaam een grote gunst – het enige dat je hoeft te doen is een portie gezonde spinazie uit de vriezer halen en in je gerechten verwerken.

Blancheren, in porties verdelen, invriezen – dat is het recept voor lang houdbare spinazie.

Voorgestelde producten

Misschien ben je daar ook in geïnteresseerd

Verse pruimen houdbaar maken: In een paar simpele stappen heb je altijd eetrijpe pruimen in je vriesvak liggen.

Soulfood groentesoep - soepgroenten kun je makkelijk invriezen, zodat je daarmee snel en eenvoudig je lievelingssoep kunt maken.

Rijstgerechten zijn ideaal voor elke dag, als het koken van rijst maar niet zo omslachtig en tijdrovend was. Maar wist je dat je rijst ook prima kunt invriezen? We laten het je stap voor stap zien .