Lang bewaren – hou je spinazie wekenlang vers
Komt je dit bekend voor? Je hebt opeens zoveel spinazie in huis dat er voor de rest geen plek meer over is in je koelkast. Kijk dan je vriezer eens lief aan. Zo blijft spinazie langer vers en heb je altijd een voorraadje bij de hand . Zo doe je dat:
- Gooi verlepte bladeren en te dikke stelen weg.
- Blancheer de spinazie een minuut of twee in kokend water om de bitterstoffen weg te krijgen. Laat de spinazie vervolgens schrikken door deze tien seconden in ijskoud water onder te dompelen.
- Laat de spinazie nu goed uitlekken– hoe minder water erin zit, hoe beter. Als je met wat keukenpapier dept, gaat het wat sneller.
- Rol de spinazieblaadjes tot balletjes zodat je ze makkelijker in porties kunt verdelen. Stop de balletjes in Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakjes en vries ze in. En klaar!
Alle goede bestanddelen blijven intact
Heel handig aan deze manier van invriezen is natuurlijk dat je makkelijk de portie hebt die je wilt. Maar wat nog veel mooier is: de spinazie behoudt zijn waardevolle vitaminen, mineralen en spoorelementen. Je strijdt dus niet alleen tegen voedselverspilling, maar je bewijst ook je lichaam een grote gunst – het enige dat je hoeft te doen is een portie gezonde spinazie uit de vriezer halen en in je gerechten verwerken.