Homepage > Recepten > Zomerrecept Gegrilde avocado met quinoa
print

Zomerrecept Gegrilde avocado met quinoa

De perfecte start van het barbecueseizoen: avocados van de barbecue gevuld met een lichte quinoa-salade!

Ben je op zoek naar een licht, vegetarisch en zelfs veganistisch recept voor je volgende avondje barbecueën? Avocado’s van de gril met een vulling van quinoa-salade doen het gegarandeerd altijd goed op barbecuefeestjes – en dan echt niet alleen bij je gasten die geen vis of vlees willen eten!
De licht rokerige geur van gegrilde avocado past uitstekend bij de notige smaak van quinoa-salade.
Verse groente geven, samen met peterselie en koriander, het gerecht een zomerse lichtheid en maken het tot een echt zomers BBQ-highlight.
Hier verraden we je het recept voor onze overheerlijke avocado’s van de barbecue – graag doorgeven:

Voorbereiding
30min
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6 gevulde avocado-helften:

Voor de avocado’s:

  • 3 avocado’s
  • olijfolie
  • limoensap

Voor de quinoa salade:

  • 75 g quinoa
  • blaadjes van 2 korianderstelen
  • klein bosje peterselie
  • 25 g gekookte mais
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 kleine uien
  • sap van een halve citroen
  • sap van een limoenolijfolie
  • peper, zout

Bovendien:
Toppits® beeswax wraps

Bereiding

Bereiding:

Stap 1:

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat het afkoelen en doe het in een grote kom.


Stap 2:

Was de groente en snij in kleine stukjes.


Stap 3:

Doe alle ingrediënten, inclusief het citroensap en de olijfolie, bij de quinoa en roer goed door. Breng met peper en zout op smaak, afdekken met een beeswax wrap en opzij zetten.

Tip voor wat extra pit: laat de afgedekte salade minstens een paar uur of zelfs de hele nacht in de koelkast staan.


Stap 4:

Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Bestrijk de avocado-helften vervolgens met wat limoensap en olijfolie.


Stap 5:

Gril vervolgens de avocado’s met het vruchtvlees naar onderen gedurende ongeveer 3 minuten en haal ze daarna met een tang van het rooster.

Stap 6:

Verdeel tenslotte de quinoa-salade over de avocado-helften en klaar is deze vegan barbecue- lekkernij!


Voor net dat beetje extra kun je het met een kruidendip of een pikante tomaten salsa serveren. En mocht er nog wat van de quinoa-salade overblijven, doe dan gewoon weer een Toppits® beeswax wraps over de kom, dan blijven de restjes in de koelkast een paar dagen goed.

Bijbehorende recepten

Wat hebben verse, zelfgemaakte sappen en chocolademuffins met elkaar gemeen? Ze zijn onweerstaanbaar lekker, maar ze kunnen ook gecombineerd worden voor een gastronomisch 2-in-1 recept.

Vlug, in je krokante mandje! In deze kruidige parmezaanmandjes voelt onze kleurrijke salade zich meteen thuis.

In dit recept leer je hoe je een diepvrieszakje gebruikt om de vulling te maken en je pasta makkelijk te vullen.