Homepage > Promoties > Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bijzonder veelzijdige en duurzame huishoudelijke producten

Vers houden, invriezen, bakken, koken, bewaren en meenemen – met Toppits® wordt elke dag een stuk gemakkelijker. Maar we zijn nog niet tevreden, wij hebben onze pijlen ook ergens anders op gericht: onze impact op het milieu. Daarom stellen we alles in het werk om nuttige producten te maken die ook nog eens duurzaam zijn. Duurzaamheid heeft vele gezichten, en één daarvan is het voorkomen van voedselverspilling. Wereldwijd belandt een derde van het geproduceerde voedsel bij het afval en wij vinden het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Onder het mom 'SAVE FOOD' ontwikkelen we Toppits®-producten zodat levensmiddelen langer houdbaar zijn. Langer vers betekent natuurlijk ook minder verspilling! Met onze tips en trucs kun je al je levensmiddelen optimaal bewaren – in de koelkast of in de vriezer.

11. maart 2021, 10:44 Uhr

WAAR WE ZIJN EN WAAR WE NAARTOE WILLEN

Goede producten vereisen goed materiaal. Van aluminium en bakpapier tot plastic – ons assortiment is breed en het is voor ons van groot belang om alleen het beste voor onze producten te gebruiken. Daarom wordt ons Toppits bakpapier, bijvoorbeeld, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Maar hoe zit het met onze plastic producten? Kunststoffen – algemeen bekend als plastic – zijn onmisbaar in ons leven. De reden hiervoor zijn de unieke eigenschappen van dit materiaal: het is licht, flexibel, vormbaar en bijzonder duurzaam. Plastic is dus een winstgevende uitvinding, waarbij, net als bij veel andere materialen, het gebruik en de daaropvolgende verwijdering belangrijk zijn. In dit proces willen we onze verantwoordelijkheid nemen en alle gebieden van het Toppits productleven optimaliseren. Dit gebeurt op basis van de "Drie R-principes" – Reduce, Reuse en Recycle.

REDUCE: Reduceren

Minder verbruik van bronnen betekent minder belasting voor het milieu. Daarom optimaliseren we continu alle processen – van de toeleveringsketen tot de productie – om geleidelijk het verbruik van bronnen te verminderen. Dit zal uiteraard geen invloed hebben op de productkwaliteit, die zal zoals gebruikelijk hoog blijven.

REUSE: Hergebruiken

De ideale oplossing levert enerzijds producten van de beste kwaliteit en helpt anderzijds het mileu. En een van de vele belangrijke benaderingen is de uitbreiding van ons herbruikbare assortiment!

In de meeste gevallen kunnen onze producten al meerdere keren worden gebruikt, zoals het vershoudfolie, de diepvrieszakken of Zipper®. De multifunctionele zakken kunnen nu zelfs in de vaatwasser worden gereinigd. Bovendien zijn de herbruikbare Toppits® bijenwasdoeken en Siliconen Lids al lang een vast onderdeel van ons assortiment. Hier kun je ontdekken hoe je deze flexibele en duurzame alleskunners correct kunt gebruiken.

RECYCLE: Recyclen 100% circulair zijn

 dat is precies ons doel. In een zogenaamde circulaire economie ontstaat geen afval meer, omdat zowel producten als verpakkingen weer in de productiecyclus kunnen worden gebracht. Wat 100% circulair precies voor ons betekent, kun je hier ontdekken. De voorwaarden daarvoor hebben we in elk geval al gecreëerd, want veel producten, waaronder onze aluminiumfolie, zijn vandaag de dag al 100% recyclebaar. In de komende jaren zullen we dit percentage geleidelijk verhogen tot uiteindelijk alleen nog recyclebare of composteerbare producten overblijven. De recyclingindustrie werkt onvermoeibaar aan verbeteringen – dit proces ondersteunen wij door lidmaatschappen in verenigingen en ondersteuning van gemeenschapsprojecten. Meer informatie over recyclen bij Toppits® vind je hier.

Onze reis naar een duurzamere toekomst is al begonnen en we kijken reikhalzend uit naar ieder tussenstation dat ons dichter bij het einddoel brengt. Voor nu hebben we al een belangrijke stap in de goede richting gezet met onze herbruikbare producten en onze producten die gedeeltelijk van gerecyclede en hernieuwbare materialen zijn gemaakt. Want dankzij de beproefde Toppits®-kwaliteit weet je zeker dat je eten heel lang goed blijft!

Hier vind je een overzicht van ons gehele assortiment.

 

Misschien ben je daar ook in geïnteresseerd

In een aantal simpele stappen kun je deze herfstachtige allrounder invriezen en bewaren voor later.

Invriezen is ook bij noten een wondermiddel voor lange houdbaarheid. Hier lees je alles wat je moet weten om allerlei soorten noten in te vriezen en houdbaar te maken.

Ingevroren tofu blijft niet alleen langer goed, maar kan ook beter worden gemarineerd. Zo werkt het.