Homepage > Tips & Tricks > Noten invriezen? Geen enkel probleem!
print

Noten invriezen? Geen enkel probleem!

Invriezen is ook bij noten een wondermiddel voor lange houdbaarheid. Hier lees je alles wat je moet weten om allerlei soorten noten in te vriezen en houdbaar te maken.

Met de feestdagen in het vizier zullen we steeds vaker noten zien – in hun geheel, gemalen, gehakt of geschaafd. Ze zijn het perfecte ingrediënt voor allerlei bakcreaties. Omdat ze veel vetten bevatten, is het belangrijk om ze niet te lang in een warme omgeving te bewaren – daar worden ze namelijk snel ranzig. Vries ze in voordat ze bederven, en je kunt er veel langer van genieten.

10. april 2024, 14:30 Uhr

Onze tips en trucs voor het invriezen van noten

Tip nummer één:
Je kunt noten geschild of ongeschild invriezen, in hun geheel of verwerkte noten die al geschaafd, gehakt of
gemalen zijn. Dat geldt voor al je lievelingsnoten: amandelen, walnoten of cashews – ze kunnen allemaal het
vriesvak in.


Tip nummer twee:
Zorg ervoor dat je noten zo vers mogelijk invriest. Wacht niet totdat ze bijna niet meer goed zijn. Hoe verser de
noten bij het invriezen zijn, hoe langer ze meegaan.


Tip nummer drie:
Verdeel de noten van tevoren al in porties, als dat lukt. Zo kun je later gewoon pakken wat je nodig hebt en
verspil je nóg minder voedsel. Mocht je hele noten invriezen, kun je ze het beste over een bord uitspreiden en
ongeveer een uur in de vriezer zetten. Zo voorkom je dat ze in een zakje aan elkaar gaan plakken. Verdeel de
noten vervolgens in een aantal Toppits® SafeLoc® Zakjes – één portie per zakje is ideaal. Hier pak je later
precies uit wat je nodig hebt. Je kunt de zakjes later ook opnieuw sluiten als je onverhoopt toch minder nodig
hebt.

Tip nummer vier:
Gemalen of gehakte noten kun je eenmaal ingevroren direct gebruiken. Als je hele noten wilt gebruiken en
eventueel in stukken wilt hakken, zul je ze eerst moeten laten ontdooien.


Tip nummer vijf:
In de vriezer blijven noten ongeveer een half jaar goed. Zeker noten die bijna niet meer goed zijn, kun je ook in
een hersluitbaar Toppits® Zipper® Zakje in je koelkast bewaren, zodat ze nog een paar weken langer te
gebruiken zijn.

Voorgestelde producten

Misschien ben je daar ook in geïnteresseerd

Heb je te veel uien gesnipperd of heb je uien liggen die al bijna niet meer goed zijn? Vries ze dan in! Dat is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens handig. Wij vertellen je precies hoe je uien het best invriest.

Wij leggen je stap voor stap uit hoe je cantharellen en champignons goed invriest en weer ontdooit.

Heb je na het bakken nog verse gist over? Geen enkel probleem. Gist kun je heel makkelijk invriezen en later weer ontdooien zodra je het nodig hebt. Wij vertellen je precies hoe dat moet.