Homepage > Recepten > Ongelooflijk lekker: gevulde Halloween-paprika's met gehakt
print

Ongelooflijk lekker: gevulde Halloween-paprika's met gehakt

Op zoek naar een recept voor je Halloween-feest? Deze griezelig lekkere gevulde paprika's zijn snel klaar, ruiken en smaken heerlijk en zien er ook nog eens angstaanjagend mooi uit.

Halloween staat voor de deur en daarom is het weer tijd voor een griezelig lekker recept. Dit gerecht is perfect voor deze gelegenheid en angstaanjagend gemakkelijk te bereiden. Als je je familie wilt verrassen of als je gasten verwacht kun je de paprika's alvast voorbereiden. Je hoeft alleen maar de zaadlijsten te verwijderen en de vulling voor te koken en in de paprika's te doen. Vervolgens dek je ze af met Toppits® Vershoudfolie zodat ze vers blijven. Als de magen dan beginnen te knorren, hoef je de griezelig lekkere paprika's alleen nog maar in de oven te zetten, waarna je ze snel en gemakkelijk kunt serveren.

Voorbereiding
40min
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingrediënten

  • 50 g rijst
  • 125 ml water
  • 4 paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el zonnebloemolie 
  • 200 g gehakt 
  • 200 g champignons 
  • 1 handvol peterselie
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon
  • zout 
  • peper

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Maak ondertussen de paprika's schoon, snijd de bovenkant eraf, verwijder de zaadlijsten en snijd er gezichtjes in. Pel de ui en knoflook en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten aan. Voeg het gehakt toe en bak nog 2 minuten. Maak ondertussen de champignons schoon en was de peterselie. Hak beide fijn, voeg ze toe aan het gehakt en bak nog ongeveer 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe, blus af met 150 ml bouillon en laat kort inkoken. 
  4. Voeg de rijst toe aan het gehakt en meng alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe het mengsel in de paprika's en dek deze af met Toppits® Vershoudfolie. Laat de paprika's een paar uur in de koelkast staan – zo wordt de smaak intenser en smaken ze later extra lekker.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius boven-/onderwarmte. Leg de paprika's in een ovenschaal, giet de resterende groentebouillon erbij en bak ze ongeveer 25 minuten.

Tip: het recept voor gevulde paprika's kan ook vegetarisch of zelfs veganistisch gemaakt worden! Gebruik in plaats van gehakt gewoon veganistisch sojagehakt of breng de paprikaspoken tot leven met een rijst- en groentevulling.

Bijbehorende recepten

De perfecte start van het barbecueseizoen: avocados van de barbecue gevuld met een lichte quinoa-salade!

Heb je weer te veel aardappels gekocht? Daar maak je in een handomdraai heerlijke gnocchi van!

Het is niet makkelijk om precies de juiste hoeveelheid boekweit af te meten - je hebt al snel te veel boekweit gemaakt. Als je boekweit echter goed bewaart, kun je er de volgende dag heerlijke vegetarische burgers van maken.