Homepage > Recepten > Veganistisch en superlekker: chocoladetruffels met sinaasappel
print

Veganistisch en superlekker: chocoladetruffels met sinaasappel

Precies op tijd voor Wereld Chocolade Dag hebben we voor alle lekkerbekjes een recept om je vingers bij af te likken: veganistische chodoladetruffels met sinaasappel.

Voor wie niet genoeg kan krijgen van chocolade, hebben we het juiste recept: veganistische chocoladetruffels met sinaasappel. De kleine pralines doen denken aan energy balls. Ze hebben een romige truffelmassa om bij weg te dromen en een glazuur van krokante, veganistische pure chocolade. Het mooiste van alles: je hebt maar zes ingrediënten nodig! In dit recept verklappen we je hoe je de chocoladetruffels met sinaasappel in een handomdraai kunt maken.

Voorbereiding
long
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingrediënten

Voor de truffels heb je nodig:

  • 100 g geweekte cashewnoten
  • 100 ml havermelk (of gewone melk/ander alternatief voor melk naar keuze)
  • 150 g pure chocolade
  • 2 el kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • geraspte sinaasappelschil

Voor de chocoladeglazuur:

  • 150 g pure chocolade
  • 1 el kokosolie

Bovendien:

Toppits® vershoudfolie

Toppits® bakpapier

Bereiding

Stap 1:

Laat de cashewnoten ten minste vier uur in water weken. Giet en spoel de noten af en doe ze dan samen met de havermelk in een mixer. Mix alles tot er een gladde en romige substantie ontstaat.

Stap 2:

Doe deze substantie van cashewnoten en havermelk met de rest van de ingrediënten in een pan en roer het mengsel tijdens het verwarmen door tot alles is gesmolten. Haal de pan van het vuur, doe alles in een kom en laat deze afkoelen. Zet de kom gedurende ca. vier uur in de koelkast zodat het mengsel opstijft.

Stap 3:

Bij de volgende stap kun je met een kleine ijsschep of een lepel afzonderlijke porties eruit halen en deze met je handen vormen tot bolletjes ter grootte van een walnoot. Leg de bolletjes op een bord of plankje en vries deze afgedekt onder vershoudfolie gedurende 30-60 minuten in.

Stap 4:

Doe daarna de pure chocolade in een hittebestendige kom, maak deze fijn en voeg de kokosolie toe. Laat de chocolade in de magnetron of in een waterbad smelten. Dompel dan stuk voor stuk de truffels erin. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een houten spies gebruiken. Leg de omhulde pralines op een stuk bakpapier, zodat ze daarna zonder problemen loslaten. Versier de truffels met wat geraspte sinaasappelschil en doe ze dan opnieuw in de koelkast tot de chocoladeglazuur hard is geworden.

En klaar zijn de onweerstaanbare chocoladetruffels met sinaasappel! Om de kleine bolletjes te bewaren, kun je ze in een kleine kom doen en deze met Toppits® vershoudfolie of de herbruikbare Toppits® Stretch Tops afdekken. 

Bijbehorende recepten

Groenten zoals we ze graag lusten: in een smeuïge puree en perfect op smaak gebracht

Nectarinetaart 25.09.2019

Sappig, krokant en gemakkelijk te bereiden

Nougat 15.10.2019

Een beetje zacht, een beetje hard, een beetje nootachtig, een beetje zoet – en vooral superlekker!