Homepage > Recepten > Low Carb Crackers
print

Low Carb Crackers

Gewoon zo of met een lekkere dip – dit krokante gebak smaakt altijd!

De perfecte snack voor 's avonds bij de tv, voor feestjes of gewoon als snel en krokant tussendoortje: onze koolhydraatarme crackers zijn lekker op zich, maar gaan ook goed samen met een smeuïge guacamole, pittige tomatensalsa of yoghurtdip met fijne kruiden.

Ingrediënten

Voor 4 porties
40  g Lijnzaad (geplet)
20  g Lijnzaad
20  g Hazelnoten (fijngehakt)
10  g Sesam
10  g Zonnebloempitten
1  Msp. Zout
15  g Parmezaanse kaas
Voorbereiding
40 Min + 20 Min Ruhezeit
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Stap 1

Meng 60 g lijnzaad (waarvan 40 g gemalen), 20 g fijngehakte hazelnoten, 10 g sesamzaad, 10 g zonnebloempitten en 1 snufje zout met 150 ml lauw water. Laat 20 minuten wellen.

Stap 2

Verwarm intussen de oven voor op 180°C (hetelucht: 160°C). Rasp 15 g Parmezaanse kaas en meng aan het einde van de weltijd met het zaden- en notenmengsel.

Stap 3

Verdeel het mengsel gelijkmatig en in een dun laagje (ca. 2 mm) over een bakplaat bekleed met Toppits® bakpapier en bak 35 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en breek in stukken.

Tip

Heel wat dips gaan goed samen met deze Low Carb Crackers. Met een smeuïge guacamole, pikante tomatensalsa of verse kruidenkaas blijven de snacks bovendien koolhydraatarm.

Het beste voor elk restje:

Wikkel de crackers in Toppits® aluminiumfolie of bewaar ze in een blikken doos om ze lang krokant te houden.

Bijbehorende recepten

Fijn gekruid en lekker smeuïg – zo hebben we onze risotto graag!

Voedselverspilling is verleden tijd, nu wordt alles gebruikt. Zo kun je van overgebleven groenten je eigen bouillon trekken.

Nougat 15.10.2019

Een beetje zacht, een beetje hard, een beetje nootachtig, een beetje zoet – en vooral superlekker!