Homepage > Recepten > Low Carb Crackers
print

Low Carb Crackers

Gewoon zo of met een lekkere dip – dit krokante gebak smaakt altijd!

De perfecte snack voor 's avonds bij de tv, voor feestjes of gewoon als snel en krokant tussendoortje: onze koolhydraatarme crackers zijn lekker op zich, maar gaan ook goed samen met een smeuïge guacamole, pittige tomatensalsa of yoghurtdip met fijne kruiden.

Ingrediënten

Voor 4 porties
40  g Lijnzaad (geplet)
20  g Lijnzaad
20  g Hazelnoten (fijngehakt)
10  g Sesam
10  g Zonnebloempitten
1  Msp. Zout
15  g Parmezaanse kaas
Voorbereiding
40 Min + 20 Min Ruhezeit
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Stap 1

Meng 60 g lijnzaad (waarvan 40 g gemalen), 20 g fijngehakte hazelnoten, 10 g sesamzaad, 10 g zonnebloempitten en 1 snufje zout met 150 ml lauw water. Laat 20 minuten wellen.

Stap 2

Verwarm intussen de oven voor op 180°C (hetelucht: 160°C). Rasp 15 g Parmezaanse kaas en meng aan het einde van de weltijd met het zaden- en notenmengsel.

Stap 3

Verdeel het mengsel gelijkmatig en in een dun laagje (ca. 2 mm) over een bakplaat bekleed met Toppits® bakpapier en bak 35 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en breek in stukken.

Tip

Heel wat dips gaan goed samen met deze Low Carb Crackers. Met een smeuïge guacamole, pikante tomatensalsa of verse kruidenkaas blijven de snacks bovendien koolhydraatarm.

Het beste voor elk restje:

Wikkel de crackers in Toppits® aluminiumfolie of bewaar ze in een blikken doos om ze lang krokant te houden.

Bijbehorende recepten

Precies op tijd voor Wereld Chocolade Dag hebben we voor alle lekkerbekjes een recept om je vingers bij af te likken: veganistische chodoladetruffels met sinaasappel.

Een verse snee brood, nog een beetje warm en helemaal zelf gebakken. Loopt het water je al in de mond? Hij smaakt zelfs nog beter als je aardappelen van gisteren gebruikt – restjes kunnen zo lekker zijn!

Heb je nog wat groenten in huis, maar heb je geen inspiratie voor een fris zomers recept? Dan is deze koude groentesoep precies wat je zoekt! Zo zet jij een heerlijke Spaanse gazpacho op tafel.