Homepage > Recepten > Watermeloen-frambozensoep
print

Watermeloen-frambozensoep

De perfecte koude zomersoep

Een koude zomersoep met verse frambozen geserveerd in een verfrissend koele watermeloen. Fruitig, zoet en o zo lekker.

Ingrediënten

Voor 4 porties
2   Kleine watermeloenen (1 tot 5 kg)
250  g Frambozen
1   Citroen (sap)
30  g Suiker
1   Bosje verse munt
Voorbereiding
10 Min (+ 2 h Kühlzeit)
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Stap 1

Snij de watermeloenen doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Haal de pitten uit het vruchtvlees. Leg de meloenschillen opzij.

Stap 2

Meng het vruchtvlees (zonder de pitten) met de frambozen, de suiker, het citroensap en 10 muntblaadjes. Pureer fijn.

Stap 3

Doe de 'soep' in de meloenschillen en dek af met Toppits® afdekhoesjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

Stap 4

Voeg vóór het serveren enkele hele frambozen en verse muntblaadjes toe.

Bijbehorende recepten

Krokant en kruidig met feta en rozemarijn

Heb je weer te veel aardappels gekocht? Daar maak je in een handomdraai heerlijke gnocchi van!

Eindelijk is het zo ver: het aardbeienseizoen breekt aan. De perfecte aanleiding om van dit zoete fruit een lekkere toetje te maken!