Homepage > Recepten > Watermeloen-frambozensoep
print

Watermeloen-frambozensoep

De perfecte koude zomersoep

Een koude zomersoep met verse frambozen geserveerd in een verfrissend koele watermeloen. Fruitig, zoet en o zo lekker.

Ingrediënten

Voor 4 porties
2   Kleine watermeloenen (1 tot 5 kg)
250  g Frambozen
1   Citroen (sap)
30  g Suiker
1   Bosje verse munt
Voorbereiding
10 Min (+ 2 h Kühlzeit)
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Stap 1

Snij de watermeloenen doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Haal de pitten uit het vruchtvlees. Leg de meloenschillen opzij.

Stap 2

Meng het vruchtvlees (zonder de pitten) met de frambozen, de suiker, het citroensap en 10 muntblaadjes. Pureer fijn.

Stap 3

Doe de 'soep' in de meloenschillen en dek af met Toppits® afdekhoesjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

Stap 4

Voeg vóór het serveren enkele hele frambozen en verse muntblaadjes toe.

Bijbehorende recepten

Precies op tijd voor Wereld Chocolade Dag hebben we voor alle lekkerbekjes een recept om je vingers bij af te likken: veganistische chodoladetruffels met sinaasappel.

Minidonuts 12.02.2020

Luchtig deeg, kleurrijk glazuur en versiering naar keuze – onze mini-donuts zijn zo klaar, in een muffinvorm

Overrijpe tomaten kun je heel goed gebruiken voor heerlijke ketchup. Geen barbecue is 's zomers compleet zonder dit recept!