Homepage > Recepten > Watermeloen-frambozensoep
print

Watermeloen-frambozensoep

De perfecte koude zomersoep

Een koude zomersoep met verse frambozen geserveerd in een verfrissend koele watermeloen. Fruitig, zoet en o zo lekker.

Ingrediënten

Voor 4 porties
2   Kleine watermeloenen (1 tot 5 kg)
250  g Frambozen
1   Citroen (sap)
30  g Suiker
1   Bosje verse munt
Voorbereiding
10 Min (+ 2 h Kühlzeit)
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Stap 1

Snij de watermeloenen doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Haal de pitten uit het vruchtvlees. Leg de meloenschillen opzij.

Stap 2

Meng het vruchtvlees (zonder de pitten) met de frambozen, de suiker, het citroensap en 10 muntblaadjes. Pureer fijn.

Stap 3

Doe de 'soep' in de meloenschillen en dek af met Toppits® afdekhoesjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

Stap 4

Voeg vóór het serveren enkele hele frambozen en verse muntblaadjes toe.

Bijbehorende recepten

Deelbrood 25.09.2019

Perfect voor feestjes, een picknick of bij het avondeten

Wat hebben verse, zelfgemaakte sappen en chocolademuffins met elkaar gemeen? Ze zijn onweerstaanbaar lekker, maar ze kunnen ook gecombineerd worden voor een gastronomisch 2-in-1 recept.

Plantaardig en duurzaam: overgebleven rode bieten omtoveren in overheerlijke hamburgers. Zo doe je dat.