Homepage > Promoties > Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bijzonder veelzijdige en duurzame huishoudelijke producten

Vers houden, invriezen, bakken, koken, bewaren en meenemen – met Toppits® wordt elke dag een stuk gemakkelijker. Maar we zijn nog niet tevreden, wij hebben onze pijlen ook ergens anders op gericht: onze impact op het milieu. Daarom stellen we alles in het werk om nuttige producten te maken die ook nog eens duurzaam zijn. Duurzaamheid heeft vele gezichten, en één daarvan is het voorkomen van voedselverspilling. Wereldwijd belandt een derde van het geproduceerde voedsel bij het afval en wij vinden het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Onder het mom 'SAVE FOOD' ontwikkelen we Toppits®-producten zodat levensmiddelen langer houdbaar zijn. Langer vers betekent natuurlijk ook minder verspilling! Met onze tips en trucs kun je al je levensmiddelen optimaal bewaren – in de koelkast of in de vriezer.

11. maart 2021, 10:44 Uhr

WAAR WE STAAN EN WAAR WE HEEN WILLEN

Geen goede producten zonder goede materialen. Van aluminium tot bakpapier en plastic – ons assortiment is enorm uitgebreid en we vinden het belangrijk om alleen het allerbeste te gebruiken voor onze producten. Daarom wordt ons Toppits® Bakpapier bijvoorbeeld gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en ons Toppits® aluminiumpapier van 100% gerecycleerd industrieel aluminium van hoge kwaliteit en additieven. 

En onze plastic producten dan? Kunststof – algemeen bekend als plastic – is nauwelijks meer weg te denken uit ons leven. Dat heeft het materiaal te danken aan zijn unieke eigenschappen: licht, flexibel, vormbaar en een lange levensduur. Met andere woorden, plastic is een uitvinding waar wij veel van kunnen profiteren, maar net als bij veel andere materialen gaat het erom hoe het wordt gebruikt en vervolgens wordt verwijderd. We willen in dit proces onze verantwoordelijkheid nemen en alle levensfases van Toppits®-producten optimaliseren. Dat gebeurt op basis van de zogeheten 'Vier R'en' – Redesign, Reduce, Reuse en Recycle.

REDESIGN: Opnieuw creëren.

De eerste stap richting duurzaamheid wordt al gezet wanneer het product nog maar een idee is. Het is namelijk onze ambitie om onze producten en verpakkingen in 2025 uitsluitend van gerecyclede of hernieuwbare materialen te maken. Daarvoor is een grootse omslag nodig. Zowel in onze toeleveringsketen als in de producten zelf. Natuurlijk behouden we hierbij de hoge kwaliteit en het gebruiksgemak. Daarbij hebben we een eerste mijlpaal al bereikt: Vanaf nu zijn onze vershoudfolie, Zipper® Zakjes, diepvrieszakjes, ijsblokzakjes, crushed ice-zakjes, groente- en fruitzakjes, SafeLoc® Diepvrieszakjes, SafeLoc® Sandwichzakjes en SafeLoc® Mini Zip-zakjes gemaakt van 70% gerecyclede materialen!

Dit hebben we voor elkaar gekregen door de handen ineen te slaan met onze grondstoffenleveranciers en uit te gaan van een balans op grote schaal. Hierbij worden de gebruikte kunststoffen gemaakt van hernieuwbare of gerecyclede grondstoffen. Wil je meer over deze aanpak weten?

REDUCE: Terugdringen.

Door minder grondstoffen te verbruiken, wordt het milieu minder belast. Op basis van dat besef gaan we ervoor zorgen dat al onze processen – van de toeleveringsketen tot de productie – in 2025 geoptimaliseerd zijn, zodat we zo min mogelijk grondstoffen verbruiken. Uiteraard heeft dit geen gevolgen voor de kwaliteit van onze producten: die blijft net zo hoog als je van ons gewend bent.

REUSE: Hergebruiken.

Producten van de allerbeste kwaliteit die het milieu ook nog eens helpen, zijn de ideale oplossing. En een van onze vele belangrijke initiatieven is het uitbouwen van ons herbruikbare productaanbod! Het grootste deel van onze producten is nu al meer dan een keer te gebruiken: bijvoorbeeld onze vershoudfolie, diepvrieszakjes of Zipper®. Vanaf nu kunnen onze universele zakjes zelfs in de vaatwasser. Verder zijn onze herbruikbare Toppits® Bijenwasdoekjes al lang een vast onderdeel van ons assortiment. Ontdek ze hier! Bovendien hebben we binnenkort een gloednieuw herbruikbaar product, de Toppits® Silicon Stretch Tops. Dankzij deze handige elastische deksels wordt het nóg gemakkelijker om al je restjes en levensmiddelen vers te houden en af te dekken!

RECYCLE: Hergebruiken.

Honderd procent circulair zijn – dat is ons doel voor 2025.In een volkomen circulaire economie bestaat er helemaal geen afval meer, omdat producten en verpakkingen na gebruik weer in de productiecyclus terechtkomen.Wat wij precies onder honderd procent circulair verstaan, lees je hier. De weg daarnaartoe hebben we in ieder geval al vrijgemaakt, want het grootste deel van onze Toppits®-producten kan nu al gerecycled worden. We gaan er hard aan werken dit percentage in de komende jaren nog verder te verhogen, totdat we echt alleen recyclebare of composteerbare producten verkopen. De circulaire economie ontwikkelt zich onvermoeibaar in deze richting – wij helpen hier waar we kunnen door lid te worden van samenwerkingsverbanden en gemeenschappelijke projecten te steunen. Meer informatie over recyclen en Toppits® vind je hier.

Onze reis naar een duurzamere toekomst is al begonnen en we kijken reikhalzend uit naar ieder tussenstation dat ons dichter bij het einddoel brengt. Voor nu hebben we al een belangrijke stap in de goede richting gezet met onze herbruikbare producten en onze producten die gedeeltelijk van gerecyclede en hernieuwbare materialen zijn gemaakt. Want dankzij de beproefde Toppits®-kwaliteit weet je zeker dat je eten heel lang goed blijft!

Hier vind je een overzicht van ons gehele assortiment.

 

Misschien ben je daar ook in geïnteresseerd

Ingevroren tofu blijft niet alleen langer goed, maar kan ook beter worden gemarineerd. Zo werkt het.

Granaatappelpitten zijn perfect te gebruiken als topping over zoete of hartige bowls, salades en desserts, maar ook bijvoorbeeld voor sommige cocktails.

Pompoen staat ook dit herfstseizoen weer boven aan ons boodschappenlijstje. Om te zorgen dat er geen grenzen zijn aan je creativiteit in de keuken, laten we je verschillende manieren zien om de herfstgroente in te vriezen!