Homepage > Recepten > Hummus van rode biet
print

Hummus van rode biet

Groenten zoals we ze graag lusten: in een smeuïge puree en perfect op smaak gebracht

Zo maak je kleurrijke hummus van verse rode biet, gegaard in aluminiumfolie. En de kikkererwten? Die komen gewoon uit blik.

Ingrediënten

Voor 4 porties
250  g Verse rode biet (ca. 2 knollen)
2  tl Olijfolie
  tl Zout
1  Blik Kikkererwten (ca. 400 g)
1   Teentje knoflook
3  el Citroensap
1  el Tahini (sesampasta, ca. 40 g)
1  tl Komijn
Voorbereiding
35 Min
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte: 200°C). Was de rode bieten, dep droog, verwijder de steeltjes, snij in vieren en leg op een stuk Toppits® aluminiumfolie. Voeg 1 tl olijfolie toe. Vouw de aluminiumfolie dicht, leg het pakketje op een bakplaat en zet 30 minuten in de oven. Open vervolgens het pakketje en laat de bieten volledig afkoelen.

Stap 2

Giet intussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af met water tot al het schuim verdwenen is en laat uitlekken. Pel een teentje knoflook en hak grof.

Stap 3

Doe de kikkererwten, de knoflook, 1/2 tl zout, 3 el citroensap, 1 el tahini en 1 tl komijn in een mengbeker. Doe de rode biet bij de kikkererwten en pureer alles met een staafmixer tot een fluweelzachte crème. Garneer vóór het serveren naar wens met tuinkers, kruiden, noten, feta of olijfolie. Serveer met pitabrood, stokbrood of platbrood.

Tip

Als je weinig tijd hebt, kun je de hummus ook met voorgekookte, vacuüm verpakte rode biet maken. De kleur is dan wel minder fel.

Rodebietenhummus met rode biet in aluminiumfolie

Het beste voor elk restje:

In een kom bedekt met Toppits® vershoudfolie blijft overgebleven hummus in de koelkast nog max. 3 dagen goed.

Bijbehorende recepten

Perfect voor op zwoele zomerdagen: vers en fris citroenijs. De coolste manier om je restjes te gebruiken!

Heb je zin om wat nieuws uit te proberen? Ben je op zoek naar een vegaan alternatief voor vis voor bij je volgende brunch?

We zijn het met elkaar eens: pizza kan altijd! Heb je geen oven, of heb je geen zin in lang voorverwarmen en wachten? Dan kun je ook in een koekenpan een lekkere pizza maken.