Homepage > Recepten > Airfryer recept: chocolate chip koekjes dessert
print

Airfryer recept: chocolate chip koekjes dessert

Zin in snelle en onweerstaanbaar lekkere chocolate chip cookies ? Van deze lekkernijen, die je in nog geen 20 minuten klaar hebt en in kleine soufflévormpjes in de airfryer bakt, wordt iedere toetjesfan blij.

Ben jij op zoek naar een heerlijk dessert dat je in de airfryer kunt bereiden? Dan is dit recept echt iets voor jou: deze snack is een waanzinnig lekkere combi van chocolate chip koekjes, gebakken banaan en vanille-ijs. Je maakt het heel eenvoudig in de airfryer en garneert het vervolgens met gekaramelliseerde banaan en vanille-ijs. Daarna smelt het op je tong! Een feestje voor je smaakpapillen!

Voorbereiding
20min
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingredienten

Voor de koekjes:

  • 3 el vloeibare, zachte boter
  • 1 el kokosolie, gesmolten
  • 25 g kokossuiker of lichtbruine suiker
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 banaan (1 helft gepureerd en 1 helft in kleine stukjes)
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 g gemalen amandelen
  • 25 g bloem
  • 15 g vanille-eiwitpoeder
  • 30 g pure chocolade, in stukjes
    Snufje zout

Voor de bananen:

  • 1 banaan
  • Snufje kaneel
  • 1 tl bruine suiker
  • Olie

Om te serveren:

IJs en ahornsiroop

Bereiding

Stap 1: zet vier soufflévormpjes met Toppits® Bakpapier klaar. Knip daarvoor gewoon een groot vel bakpapier in vieren.

Stap 2: roer voor de chocolate chip koekjes boter, kokosolie, suiker, ahornsiroop, gepureerde banaan en vanille-extract tot een gladde massa. Roer er dan de gemalen amandelen, de bloem en het eiwitpoeder en zout door, zodat er een kleverig koekjesdeeg ontstaat. Schep de stukjes banaan en chocolade erdoor.

Stap 3: doe met een ijslepel telkens twee lepels in de voorbereide vorm en strooi er nog wat stukjes chocolade over. Zet de airfryer op 160ºC en bak de koekjes circa 13 minuten. Haal de bakjes dan voorzichtig uit de heteluchtfriteuse en laat ze circa 15 minuten afkoelen.

Stap 4: snijd intussen de tweede banaan in plakjes en meng die in een kom met de suiker en het kaneel. Verdeel de plakjes over een vel bakpapier en karamelliseer ze circa 8 minuten op 160°C in de airfryer.

Stap 5: dankzij het bakpapier kun je de koekjes heel eenvoudig uit de vormpjes halen en op een bordje serveren. Garneer ze met de gekaramelliseerde banaan, een bolletje ijs en wat ahornsiroop en serveer ze terwijl ze nog warm zijn.

Bijbehorende recepten

Precies op tijd voor Wereld Chocolade Dag hebben we voor alle lekkerbekjes een recept om je vingers bij af te likken: veganistische chodoladetruffels met sinaasappel.

Even verrassend als lekker: maak je eigen vegan chocolademousse van aquafaba, het vocht van kikkererwten.

De perfecte koude zomersoep