Homepage > Tips & Tricks > Ananas invriezen: zo makkelijk is het!
print

Ananas invriezen: zo makkelijk is het!

Zonder ananas is de zomer niet compleet! We laten je zien hoe dit verfrissende, exotische fruit in porties verdeeld kunt invriezen. Zo heb je ze altijd bij de hand voor een lekkere ontbijtbowl, zomerse cocktail of gezonde smoothie.

Wat smaakt er nu meer naar de zomer dan een fruitige, zoete ananas? Vries de tropische vrucht nu heel eenvoudig verdeeld in porties in. Zo heb je altijd stukjes of schijfjes ananas bij de hand voor verfrissende smoothies, als topping voor een heerlijke ontbijtbowl, of voor een barbecue. Let er wel op dat de ananas niet te rijp is, want anders wordt deze bij het ontdooien papperig. Hier verklappen we je wat verder nog belangrijk is

02. augustus 2023, 16:10 Uhr

Ananas invriezen is heel eenvoudig. Waar je op moet letten, vind je in dit overzichtje:

  1. Voorbereiding: Je kunt de geschilde ananas het beste vooraf in kleine, hapklare stukken snijden. Zo heb je ze niet alleen verdeeld in porties bij de hand, maar kun je zo ook perfect gebruiken als topping van een smoothie bowl of in de mixer voor het maken van lekkere drankjes. Als je de ananas later nodig hebt voor bijvoorbeeld op een barbecue, kun je er ook grotere schijven van snijden. Net zoals jij dat wilt! Let er altijd op dat je geen vruchten invriest die overrijp zijn. Bij het ontdooien kunnen ze namelijk papperig worden. Vries de ananas in op het moment dat deze net rijp is. 
  2. Invriezen: Doe de voorbereide ananas in Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakjes. Sluit het zakje af, op een kleine opening na, en druk de overgebleven lucht er dan voorzichtig uit. Druk de SafeLoc® sluiting vervolgens helemaal dicht en doe het zakje in de vriezer. De ananas kun je tot twaalf maanden in het vriesvak bewaren.
  3. Ontdooien: Als je de ingevroren stukjes gesneden fruit weer wil ontdooien, leg ze dan bij voorkeur 's nachts in de koelkast. Zo kun je ze de volgende dag in de gebruikelijke, zachte vorm verder verwerken.

De ingevroren ananas blijft tot een jaar lang fris en sappig in de diepvries. Laat de volgende zomer maar komen, want jij bent er dan al perfect op voorbereid. Onze Toppits® Foodsaver App stuurt je een berichtje wanneer de ananas uit zijn winterslaap gehaald moet worden, zodat je deze kunt ontdooien en verder verwerken.

Heb je weleens een gegrilde ananas gegeten? Voor iedereen die tijdens het barbecueseizoen graag wat afwisseling wil: snij de vrucht voor het invriezen niet in stukken maar in schijven. Besprenkel de schijf na het ontdooien met olijfolie en hij is klaar voor de barbecue! Druppel er achteraf nog honing op en smullen maar.

Voorgestelde producten

Misschien ben je daar ook in geïnteresseerd

Wij leggen je stap voor stap uit hoe je cantharellen en champignons goed invriest en weer ontdooit.

Invriezen is ook bij noten een wondermiddel voor lange houdbaarheid. Hier lees je alles wat je moet weten om allerlei soorten noten in te vriezen en houdbaar te maken.

Rode bessen zijn eigenlijk zomerfruit – maar als je ze invriest, blijven ze veel langer vers en kun je er altijd van snoepen.